Телеканал

Телеканал "Десятка"

Стрічка новин Учнівської Республіки "Громадянин ХХІ століття"

вівторок, 29 травня 2012 р.

Німеччина – країна подорожей



Німеччина… Країна, що вважається найкрасивішою у Центральній Європі. Країна, що зробила відчутний вплив на історію континенту. Від Карла Великого і Священної Римської імперії до Отто фон Бісмарка, нацизму, споруди і руйнування Берлінської стіни, ніяка інша нація так не впливала на настрої і політику в Європі.


А чудові курорти Німеччини - Бад Мергентхайме, Бад Орбе, Вісбадені, Баден-Баден, що розташувалися біля підніжжя Альп, міста, селища, звичаї та життя німців, нікого не залишають байдужим. Саме у цій країні, Німеччині, мені довелось побувати впродовж двох тижнів.


ЗУПИНКА №1. Концтабір “Дора”

Концтабір “Дора” (Бухенвальд) був одним з найстрашніших, у ньому хворі, фізично виснажені в’язні будували підземні заводи. На території концтабору існував крематорій. Припинила своє існування “Дора” 11 квітня 1945 року, коли були звільнені в’язні.

ЗУПИНКА №2. Вольфсбург
Вольфсбург - місто в ФРН (федеральна земля Нижня Саксонія). Індустріальний центр машинобудування - в місті знаходяться штаб-квартира та основні заводи концерну Фольксваген.
Buggatti, Lombardini, Porshe, Mersedes, Bentli… Все туту музеї, що знаходиться на території заводу Вольфсбург і складає багатоповерховий скляний будинок. Від такого музею голова йшла обертом…
Окрім цього, у форматі 3D транслювались фільми 1937 року про те, як ще тоді створювались авто, марки яких популярні й досі в усьому світі.

ЗУПИНКА №3. Штольберг
Штольберг — надзвичайно старовинне місто. Славиться місто будинком, у якому 12 дверей — 12 місяців року, 54 вікна — 54 тижні року, 365 шибок — 365 днів року.

ЗУПИНКА №4. Ерфурт
Ерфурт — невеличке містечко, що збергло недоторканим середньовічний центр. Місто знамените двома храмами - Ерфуртською собором і Северікірхе (церква св. Севери), що стоять пліч-о-пліч і спільно утворюють символ міста.

Інше примітне місце - Кремербрюке, міст, що перетинає вузьку річку Гера. На мосту розташовуються 32 житлових будинки. Він був побудований 1325 року з церквою на кожному укріпленні перед мостом.

Ерфуртська синагога, яка була збудована 11 століття, вважається найстарішою в Європі та функціонує зараз як музей, який демонструє Ерфуртські Скарби.

P.S. Не дивлячись на схильність німців до постійного поліпшення і модернізації, старі культурні традиції дуже їм дорогі.
Багато мисливців до цих пір носять зелений одяг, сажотруси ходять в чорних, як смола, костюмах і циліндрах, деякі баварські жінки одягаються в дірндл (плаття з чотирикутним вирізом, з облягаючим ліфом на гудзиках з короткими рукавами і широкою сборчатой спідницею), тоді як їх чоловіки часто одягають традиційні баварські ледерхосен (шкіряні шорти), лоден (короткі жакети) і фетрові шапки.

У повсякденному житті німці в цілому звичайні, хоча на півночі країни дотримується менше національних традицій. У східній Німеччині багато літніх людей так і не звикли до туристів, тому слід поважати різницю в культурі. За винятком дуже близьких друзів німці до цих пір при зверненні до людей використовують слова Herr і Frau.















Андрій Становський

0 коментарів:

Дописати коментар

 

Перегляди сторінки за останній тиждень