Телеканал

Телеканал "Десятка"

Стрічка новин Учнівської Республіки "Громадянин ХХІ століття"

вівторок, 7 лютого 2012 р.

Стартує Третій обласний конкурс шкільної преси

Фото: nsju.org
23 березня 2012 року стануть відомими результати Третього обласного конкурсу шкільної преси. Традиційно підсумки конкурсу буде підведено у Кам’янці-Подільському.
 
Організаторами конкурсу є Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради та прес-центр газети “Шкільний вісник” Кам’янець-Подільської ЗОШ №10 – ініціатор обласного конкурсу шкільної преси, неодноразовий призер міських, обласних, національних та міжнародних конкурсів шкільної преси; герой декількох програм ХОДТРК “Поділля-центр”, телеканалу “ТАК-TV” (Миколаїв) та сюжетів на національних телеканалах.


На відміну від попередніх років цього року в проведенні конкурсу відбулися незначні зміни. За розпорядженням обласного управління освіти і науки Третій обласний конкурс шкільної преси набув статусу “заочний”.

Це в певній мірі розширює межі участі для справжніх фанатів своєї справи – юнкорів та редакторів шкільних газет Хмельниччини. Та й шкільні видання з інших областей України можуть стати учасниками конкурсу. Цього року шкільні прес-центри, як і раніше, боротимуться за звання найкращих у номінаціях: “Найкраща газета Третього обласного конкурсу шкільної преси”, “Найкраща друкована газета”, “Найкраща електронна газета” (сайт), “Найкращий телерепортаж”. А у номінації “Початківець” за перемогу боротимуться ті прес-центри, що роблять тільки перші кроки у світі шкільних ЗМІ.

Проте на учасників чекатимуть перемоги і у інших номінаціях, адже оргкомітет конкурсу та журі залишають за собою право вводити додаткові номінації.

А хто ж оцінюватиме працю юнкорів? В першу чергу – самі юнкори, а точніше – головні редактори шкільних прес-центрів Кам’янця-Подільського, переможців міського конкурсу шкільної преси. Кожен із них матиме право голосувати за будь-яке видання, окрім свого. Голову журі оберуть зі складу юнкорівського журі.

А професійне журі очолить Мар’ян Красуцький – заслужений журналіст України, почесний професор Кам’янець-Подільського національного університету, член національної спілки письменників України, лауреат найвищої Всеукраїнської журналістської премії “Золоте перо”.

До складу самого журі увійдуть справжні “акули пера” з редакцій газет “Голос України”, “Фортеця”, “Експрес Поділля”, “ПОДОЛЯНИН”, “Кам’янецький часопис КлюЧ”, “Кам’янець-Подільський вісник”, інформаційного агенства “Вже інфо”, проекту “Кулемет.com” та українського  хостингу для WordPress (www.wphost.me), працівників освіти: Махмутова А.Є. -  методист ХОІППО, Дюднєва Н. М. – методиста НМЦ управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, Марціновська І.П. -  координатор роботи дитячо-юнацьких об’єднань шкільних та позашкільних закладів Кам’янця-Подільського. До складу журі долучиться і Богдан Матіяш (Dan Matteush) – журналіст, редактор, фрілансер, фіналіст «The 2010 Shorty Awards», член Київської спілки журналістів. Наразі – житель Нью-Йорку (США).

Отже, якщо ви любите свою шкільну газету, вважаєте її гідною участі у Третьому обласному конкурсі шкільної преси – тоді маєте час до 7 березня 2012 року. Саме цього дня завершиться прийом заявок на участь у конкурсі. Надіслати заявку учасника разом із газетами, які видані в період з вересня 2011 року по лютий 2012року можна за адресою: 32305, Хмельницька область, м. Кам’янець-Подільський, вул. Короленка, 20, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10. Ознайомитись із положенням конкурсу та слідкувати за перебігом подій навколо Третього обласного конкурсу шкільної преси можна на сайті газети “Шкільний вісник” (visnuk.blogspot.com) та cпеціальному розділі цього ж сайту “ОКШП”.

0 коментарів:

Дописати коментар

 

Перегляди сторінки за останній тиждень